بنفشه پورناجی
پیام سازان معاصر: روز رسانه های اجتماعی هر ساله در 30 ژوئن(12 تیر) برگزار می شود. در عمر کوتاه خود، رسانه های اجتماعی نحوه تعامل، برقراری ارتباط و اشتراک گذاری افراد با خانواده، دوستان و جهان را دوباره تعریف کرده اند.
اهمیت روز رسانه های اجتماعی چیست؟
اولین روز رسانه های اجتماعی در سال 2010 توسط ‘Mashable’ – یک وب سایت خبری، برای تمرکز بر تأثیر رسانه های اجتماعی و نقش آن در ارتباطات جهانی جشن گرفته شد. 30 ژوئن در سراسر جهان هر ساله به عنوان روز جهانی رسانه های اجتماعی برای بزرگداشت قدرت و تأثیر رسانه های اجتماعی در برقراری ارتباط بین مردم نامگذاری شده است. رسانه های اجتماعی از یک ابزار ارتباطی کلیدی به جزیی جدایی ناپذیر از زندگی ما در به اشتراک گذاشتن ایده ها، تقویت جوامع و ایجاد تغییرات اجتماعی تبدیل شده است. همچنین به طور مداوم نحوه برقراری ارتباط و تعامل ما در سراسر جهان را شکل می دهد.
62/3 درصد از جمعیت جهان از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند.
میانگین استفاده روزانه از این رسانه ها 2 ساعت و 23 دقیقه است.
آخرین آمار منتشر شده در آوریل 2024
- چالش های رو به رشد
به گزارش هندوستان تایمز با وجود آنکه رسانه های اجتماعی ابزاری قدرتمند به شمار می روند، نیازمند تمرکز بر حوزه هایی هستند که از آنها به عنوان چالش های این رسانه ها نام برده می شود. مطالعات و گزارش های متعدد ارایه شده، بیانگر نگرانی های در حال ظهور در این بخش است که یکی از این نگرانیهای کلیدی رو به افزایش احتمال انتشار سریع اطلاعات نادرست و اخبار جعلی در سراسر پلتفرمها، ماهیت اعتیادآور آنو اثرات آن بر سلامت روان است.
مطالعه اخیر انجام شده توسط “Sapien Labs”، یک سازمان مستقر در واشنگتن روی اولین نسلی که در سنین نوجوانی از گوشی های هوشمند استفاده می کردند – گروه سنی 18 تا 24 سال – نشان داد که دسترسی زودهنگام به تلفن های هوشمند در میان کودکان منجر به بدتر شدن سلامت روان می شود. در همین حال، نگرانی دیگری که در این زمینه در حال ظهور است، در مورد حفظ حریم خصوصی کاربران است. غولهای رسانههای فناوری متا، آمازون، گوگل به دلیل کوتاهی در محافظت از اطلاعات شخصی کاربران خود با بررسی دقیق مواجه هستند. همین ماه گذشته، شرکت متا پلتفرم، مالک فیسبوک، به دلیل ارسال دادههای حملونقل با جریمهای بیسابقه ۱.۲ میلیارد یورویی (۱.۳ میلیارد دلاری) اتحادیه اروپا مواجه شد. هر چند این مسایل فقط نوک کوه یخ است.
در مجموع باید گفت، هر چند پلتفرمهای رسانههای اجتماعی پررونق از قبیل فیسبوک، اینستاگرام و توییتر جهان را به مکان کوچکتری تبدیل کردهاند، اما پرداختن به چالشهای اطراف آن راهی برای تقویت این پلتفرمهای ارتباطی به منظور اطمینان از استفاده مسئولانهتر و سودمندتر از رسانههای اجتماعی است.
# رسانه های_اجتماعی
# شبکه های_ اجتماعی
# 30 ژوئن_12 تیر
# روز جهانی_رسانه های_ اجتماعی
#پیام سازان معاصر
# بنفشه پورناجی
دیدگاهتان را بنویسید